wat is stembevrijding?

Wat is stembevrijding?

Je stem laten klinken precies zoals die is.
Door helemaal aanwezig te zijn in je stem in het moment kan jij jouw essentie ervaren.

In essentie ben je een wonder, liefde, puur, vreugde in contact en stromend.

Kun jij dat ervaren?

Tegelijkertijd ben je een individu met pijnlijke gekneusde plekken, een geschiedenis  allerlei patronen/ overtuigingen waar je aan vast denkt te zitten.

Kun jij dat ervaren?

Door je stem te gebruiken en te zingen in het moment kunnen zowel essentie als patronen zichtbaar worden. Hier laat je licht op schijnen puur en alleen maar door er bij te blijven met je stem. Door te klinken precies dat wat er op dat moment aanwezig is. Zo kom je in een proces. Het te zien, het aanvaarden, het verlangen, het vertrouwen, het loslaten. Zo ontstaat bewustwording. Het lijf en de stem worden een bron van onderzoek en ruimte.

Als je stembevrijding beoefent, zal je merken dat je vrijer en levendiger word. Je kan met je stem meer kanten op. Je ontdekt dat je stem helderder en gevarieerder wordt.
Als je stembevrijding beoefent kom je zowel angst als vreugde tegen. Het is de kunst om helemaal met de angst of de vreugde te resoneren.

Stembevrijding is ook gewoon lekker zingen en spelen. en via de stem contact maken met elkaar.

In de cyclus ZING beginnen we met een meditatie / opwarmen van lijf en stem daarna doen we oefeningen. In het tweede gedeelte van de les is er ruimte voor solozang.

Ik hoop je te ontmoeten in de stem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *